Nieuws
Virtual Reality-bril was handig hulpmiddel tijdens revalidatie
MOVE-onderzoeker Marc Sarens in de krant over Thibault Courtois die beroep deed op een Virtual Reality-bril met keepers-software tijdens zijn revalidatie.Deelnemers gezocht voor het project 'Functionele en structurele asymmetrie in het onderste lidmaat bij beginnende en getrainde recreatieve afstandslopers'
In het kader van een PhD-onderzoek zijn wij op zoek naar zowel mannelijke als vrouwelijke (20-50 jaar) niet-lopers en afstandslopers die willen deelnemen aan mijn onderzoek (spread the word) Wie zoeken wij specifiek: Mannen: Niet lopers tussen de 20-50 jaar Gematigde loper...Podcast - Universiteit van Vlaanderen - Waarom worden jongeren dik als ze beginnen studeren?
Heel wat 18-jarigen komen wel wat kilo's bij zodra ze beginnen met studeren. Komt dat omdat ze vanaf dan te veel uitgaan, niet meer bewegen of te weinig groenten eten? Sport- en bewegingswetenschapper Tom Deliens (VUB) zocht het uit en probeert er iets aan te doen.Podcast - Universiteit van Vlaanderen - Hoe kan je afvallen door elke dag naar de McDonalds te gaan?
Nog nooit werd er zoveel gepraat over eten en gezond eten en... nog nooit waren zoveel mensen te dik. Tom Deliens is sport- en bewegingswetenschapper aan de VUB en hij legt in deze podcast uit hoe je kan vermageren door elke dag naar de McDonalds te gaan.Podcast - Universiteit van Vlaanderen - Waarom verdikken toekomstige papa's ook?
“Wij zijn zwanger.” Het is een uitspraak die sommige mensen schattig vinden, anderen vinden het gruwelijk. Maar wat je ook vindt, er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Dat blijkt uit een studie van onderzoekster en diëtiste dr.Sport en welzijn: qué?
Decaan Evert Zinzen werd gevraagd door Wim Leerman, oud student, stadsecretaris van Aalst en medewerker van VIEWZ (driemaandelijks magazine over de visie en expertise in welzijn en zorg) om te beschrijven wat sport met welzijn kan te maken hebben.MOVE-professor Kristine De Martelaer: zwemmen in de natuur in de lift
Zwemmen in de vrije natuur zit opnieuw in de lift, weet MOVE-professor Kristine De Martelaer. Het kan om een win-win gaan, zegt ze.